Fitte start

PrintVerstuur per e-mail

Meer weten over voeding bij baby's, peuters en kleuters? Betaalbaar zwemmen of naar gymles met je kindje?

Fitte Start is een programma voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders uit de gemeenten Haarlemmermeer, Heemstede en Zandvoort. Door samenwerking, voorlichting, begeleiding en een passend beweegaanbod zorgt Fitte Start voor een bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl op latere leeftijd. Fitte Start is gericht op een duurzame, sportieve en gezonde leefstijl en het terugdringen van overgewicht. Hierbij is niet alleen aandacht voor de deelnemers, maar voor het hele gezin. Het programma duurt vier maanden en omvat drie elementen: bewustwording van de gezonde leefstijl binnen het gezin, kennis verbetering en gezamenlijk actief bewegen binnen het lokale sportaanbod.

Het sport- en beweegaanbod bestaat uit 6 sportoriëntatielessen:

3 lessen ouder/kind gymnastiek bij de gymnastiekvereniging in uw gemeente en 3 lessen ouder/kind zwemmen bij het zwembad in uw gemeente. Na afloop krijgt u een sportadvies op maat.

Na de sportkennismakingslessen volgen 3 bijeenkomsten ‘Beweegkriebels’:

De cursus beweegkriebels leert u alles over het belang van bewegen en geeft praktische tips en voorbeelden.
Naast sport- en bewegen bestaat de aanpak uit 3 bijeenkomsten ‘Groeien naar Gezond Gewicht’, begeleid door professionals vanuit de Opvoedpoli en Voedingsadviesbureau de Winter. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen ouders en verzorgers voldoende kennis aangereikt van de oorzaken en gevolgen van overgewicht en de rol die voeding en beweging hebben op gezond leven.

Het programma Fitte Start is een gezamenlijk initiatief van De Opvoedpoli, Voedingsadviesbureau De Winter, Sportservice Haarlemmermeer, Sportservice Heemstede-Zandvoort, de gymnastiekverenigingen SV Pax, OSS en GSV Heemstede en de zwembaden van Centerparcs Zandvoort, Sportplaza Groenendaal en Sportfondsen Haarlemmermeer.Wil je meer weten? Kijk dan op www.fittestart.nu

Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.fittestart.nu!