Cilia

PrintVerstuur per e-mail

Cilia Liklikuwata (1993), is sinds 2016 werkzaam bij Voedingsadviesbureau de Winter. Zij is werkzaam op de locaties Haarlem, Hoofddorp, Heemstede, Rijnsburg & Katwijk.

Dietist bij Voedingsadviesbureau De Winter

Nieuwe cliënten vraag ik met welke reden zij een afspraak willen maken. Veelal wordt er gelijk gedacht aan overgewicht of obesitas, als er over een diëtist gesproken wordt. Maar er zijn zoveel meer verschillende redenen waarom wij als diëtist iemand kunnen zien op ons spreekuur. Tijdens mijn spreekuur begeleid ik naast cliënten met overgewicht of obesitas, ook cliënten met onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, ondervoeding, darmklachten en andere specifieke klachten zoals bijvoorbeeld nierstenen. Naast begeleiding bij specifieke ziekten en klachten, bied ik ook begeleiding aan cliënten die graag willen weten of hun huidige voeding volwaardig is en meer willen leren over algemene gezonde voeding.

Passie voor sport

Ik heb veel interesse in de sportwereld en de voeding die daarbij van belang is. Omdat ik zelf erg van fitness houd, met name krachttraining, ben ik mij gaan verdiepen in voedingsmiddelen die hierbij een rol spelen en invloed hebben op de sportprestatie. Ik ben van mening dat het volgen van een gezond dieet in combinatie met onvoldoende beweging, het lichaam niet optimaal kan stimuleren om het gewicht èn sportprestaties te verbeteren. Daarom is het van belang dat wanneer een cliënt begint met sporten, er wordt besproken welke voedingsmiddelen het beste voor en na de training genomen kunnen worden.

Een klik is heel belangrijk

Ik vind het belangrijk dat er een goede klik is tussen mij en de cliënt.

Goed luisteren vind ik het belangrijkste tijdens mijn werk als diëtist. De meeste cliënten zie ik regelmatig terug en dit is ook nodig. Om passende tips en adviezen te kunnen geven, of gewoon als stok achter de deur. Daarom vind ik het belangrijk dat er een klik is tussen mij als diëtist en mijn cliënt, om hem/haar optimaal te kunnen begeleiden. Ik hoor regelmatig van cliënten tijdens hun intake gesprek dat zij best bang zijn dat de diëtist iets gaat verbieden of juist iets zal verplichten in hun eetpatroon. Ons doel als diëtist is om onze cliënten te helpen, daar waar het kan. Eventueel te motiveren om goede keuzes te maken en  vooral samen met de cliënt oplossingen en alternatieven vinden welke bij hem/haar passen. Uiteindelijk moet de cliënt het zelf doen, maar om iemand hierbij te helpen vind ik het mooiste werk wat er is!

Aandachtsgebieden:

Sport, Gewichtsproblemen & Eetgedrag