Angela

PrintVerstuur per e-mail

Sinds 2016 maak ik deel uit van het team bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Lekker in je vel

Als diëtist vind ik het belangrijk dat mijn cliënten lekker in hun vel zitten,
zowel lichamelijk als mentaal.

Voeding en leefstijl kunnen een grote invloed hebben op het lichaam en hoe iemand naar zichzelf kijkt. Als diëtist vind ik het belangrijk dat mijn cliënten lekker in hun vel zitten, zowel lichamelijk als mentaal. Hierbij probeer ik ondersteuning te bieden door samen realistische doelen te stellen en daarnaast ook aandacht te geven aan het ontwikkelen van een positieve mindset, zodat de doelen ook op langere termijn behouden blijven. Mijn interesse ligt bij het begeleiden van mensen met eetstoornissen en emotie-eters. Naast mijn werk bij Voedingsadviesbureau de Winter, doe ik vrijwilligerswerk bij Stichting Jij in Rotterdam. Een stichting, waar mensen met een eetprobleem zichzelf kunnen zijn en op eigen tempo aan hun eetprobleem kunnen werken.

Een positieve kijk

Ik vind het belangrijk om een gesprek positief in te gaan. Hiervoor heb ik de bijscholing positieve psychologie gevolgd. Mijn ervaring is dat cliënten vaak al met een negatief gevoel over hun gewenste doel denken, door ervaringen uit het verleden of door een negatief zelfbeeld. Dit bemoeilijkt de motivatie en het behalen van het doel. Mislukte pogingen en onrealistische doelen leiden tot negatieve emoties wat kan leiden tot emotie-eten. Het streven naar een gezond en vol te houden leefstijl is belangrijk, dit lukt door de lat niet te hoog te leggen en in realistische stapjes te werken naar het gewenste doel en zo het vertrouwen in het behalen van het gewenste gedrag ook te vergroten.

Coaching

Ik ben van mening dat een diëtist iemands kennis over gezonde voeding kan verbreden, maar dat veel mensen met name baat hebben bij coaching en het aanleren van vaardigheden om met situaties om te kunnen gaan waarbij eten ook vaak een rol speelt.

Specialisatie:

Positieve Psychologie
Eetstoornissen
Emotie-eten

Bariatrische chirurgie (maagverkleiningen)
Obesitas en eetgedrag