Vanillevla met appel uit de oven

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Seizoen: 
Maaltijd: 
Soort gerecht: 

Ingrediƫnten

2
appels (zoetzure)
1 lepel
citroensap
1 lepel
honing (vloeibaar)
1 theelepel
kaneel
4 deciliters
vanillavla (magere, bijvoorbeeld van Optimel)

Samenvatting

Opbrengst
People
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten

Notities

Per persoon:
Energie: 101 kcal.
Eiwitten: 4 gram
Koolhydraten: 26 gram
Vetten: 0 gram
Verzadigd vet: 0 gram
Onverzadigd vet: 0 gram
Voedingsvezels: 1,2 gram
Natrium: 0,05 gram

Beschrijving

Een heerlijk, halfwarm nagerecht.

Instructies

Verwarm de oven voor op 175 C. Haal de schil van de appels. Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Besprenkel de appels met het citroensap. Bestrijk de snijvlakken met honing en bestrooi het geheel met kaneel. Leg de appels, met de snijvlakken naar boven, naast elkaar in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 minuten zacht worden. Snijd de appel in plakjes. Verdeel de vanille vla over kommetjes en schep de warme appelschijfjes erin.
Variatie: vervang de vanillevla door vanillesojavla. Zo is het gerecht koemelk- en lactosevrij

Bevat de volgende voedselallergenen: 
Fodmap ingevoerd: 
Nee

    Bel mij terug