Zoete aardappelsoep met kokos en cashenoten

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Maaltijd: 

Ingrediƫnten

40 milliliters
zonnebloemolie
1
ui
1
gemberwortel (ongeveer duimgrote)
1⁄2
rode peper
2 teentjes
knoflook
1 kilogram
zoete aardappel
800 milliliters
water
75 gram
creamed coconut
4 theelepels
tamari
1⁄2
sap van limoen
 
ongezouten cashewnoten

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten

Notities

Voedingswaarden (voor 1 persoon):

Energie

514,5 kcal

Koolhydraten

58,7 gram

Natrium

0,69 gram

Vezels

6,9 gram

Eiwit

6,0 gram

Vet

26,7 gram

Waarvan verzadigd

11,8 gram

Beschrijving

Soep met een buitenlandstintje

Instructies

  1. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.
  2. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.
  3. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij.
  4. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout.
  5. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.
Fodmap ingevoerd: 
Nee