Tikka masala

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Maaltijd: 
Soort gerecht: 

Ingrediënten

150 gram
Kipfilet
1 teen
knoflook
2 lepels
griekse yoghurt
1 theelepel
gemberpoeder
1 theelepel
paprikapoeder
1 theelepel
garam masala
1 theelepel
komijnpoeder
1⁄2 theelepel
gemalen kurkuma
1⁄4 theelepel
cayennepeper
120 gram
zilvervliesrijst
1⁄2
rode ui
200 gram
tomatenblokjes

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten

Notities

Voedingswaardes:

Energie

480 kcal

Koolhydraten

43.3 gram

Eiwit

54.7 gram

Vet

8 gram

Waarvan verzadigd

2.4 gram

Vezels

5.8 gram

Zout

0.42 gram

Beschrijving

Een kipgerecht met veel pit!

Instructies

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom.
  2. Pers de knoflook en schep dit onder 1 el Griekse yoghurt, ½ tl gember, ½ tl paprikapoeder, ½ tl garam masala, ½ tl komijnpoeder, de kurkuma en cayennepeper.
  3. Marineer de kip met de gemaakte saus en laat 30 minuten in de koelkast staan.
  4. Kook de rijst volgens de verpakking.
  5. Snijd de ui fijn en fruit deze in een pan met olijfolie.
  6. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur in 5 minuten gaar.
  7. Zet het vuur lager en voeg de tomaten blokjes, overige Griekse yoghurt en kruiden toe.
  8. Verwarm het geheel nog in 5 minuten op laag vuur.
Fodmap ingevoerd: 
Nee

    Bel mij terug