Tagliatelle soep met zomergroenten

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Maaltijd: 

Ingrediƫnten

250 gram
volkoren tagliatelle
150 gram
sugarsnaps
100 gram
erwten
1
prei
1
ui
1 teen
knoflook
4
takjes tijm
1
citroen
1 1⁄2 liter
kippenbouillon
2 lepels
olijfolie

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten

Notities

Voedingswaarden (voor 1 persoon):

Energie

218,25 kcal

Koolhydraten

24,85 gram

Natrium

4,095 gram

Vezels

8,625 gram

Eiwit

7,65 gram

Vet

7,73 gram

Waarvan verzadigd

1,7 gram

Beschrijving

Soep met veel vezels en groenten.

Instructies

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de prei in dunne ringen. Doe olijfolie in een soeppan of pan met een dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe. Bak 3-4 minuten op laag vuur. Doe de prei en hele takjes tijm erbij. En bak nogmaals 3-4 minuten.
  2. Giet de bouillon in de pan. En laat zachtjes 10 minuten koken. Voeg dan de tagliatelle toe. Doe na 5 minuten de sugarsnaps er bij. Wanneer de pasta bijna gaar is voeg je de diepvries erwten er bij. Wanneer je verse erwtjes gebruikt, dan doe je ze iets eerder in de pan. Kook tot dat de pasta en groenten gaar zijn.
  3. Verdeel de tagliatelle soep over de kommen, breng verder op smaak met peper en zout en garneer met verse blaadjes tijm en rasp van de schil van 1 citroen.
Fodmap ingevoerd: 
Nee

    Bel mij terug