Preisoep

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Maaltijd: 

Ingrediƫnten

3
prei
1
ui
200 gram
kruimige aardappelen
5
takjes peterselie
1 lepel
kappertjes
1 blik
anjovis
750 liters
groentebouillon
1 lepel
witte wijnazijn
2 lepels
olijfolie

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd

Notities

Voedingswaarden(voor 1 persoon):

Energie

215,75 kcal

Koolhydraten

23,125 gram

Natrium

3,39 gram

Vezels

10,225 gram

Eiwit

7,925 gram

Vet

7,725 gram

Waarvan verzadigd

1,275 gram

Beschrijving

Een soep vol vezels en eiwitten.

Instructies

  1. Snijd de preien in ringen en snipper de ui fijn. Doe de olijfolie in de pan en voeg de helft van de ansjovis toe. Voeg de prei en ui toe en bak op laag vuur totdat je de ansjovis niet meer ziet en is opgelost in saus.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Voeg toe aan het preimengsel. Bak 1-2 minuten mee. Voeg dan de groentebouillon toe en laat dit 20 minuten op een laag vuur pruttelen.
  3. Pureer de preisoep met de staafmixer en breng op smaak met flink wat peper en zout.
  4. Snijd de rest van de ansjovis fijn. Hak de peterselie en kappertjes en meng met de ansjovis. Voeg olijfolie en witte wijnazijn toe.
  5. Schep de soep in de kommen en doe op elke kom een flinke eetlepel van het ansjovismengsel.
Fodmap ingevoerd: 
Nee