Groentetajine met vleesreepjes

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Maaltijd: 
Soort gerecht: 

Ingrediƫnten

1⁄2 lepel
olijfolie
75 gram
varkensvlees reepjes
75 gram
verse sperziebonen
62 gram
champignons
1⁄4 teen
knoflook
1⁄4 theelepel
knoflook
100 gram
tomatenblokjes
1⁄4 theelepel
gemalen komijn
1⁄4 theelepel
kaneel
1⁄4 theelepel
gemalen korianderzaad
  snufje
cayennepeper
75 gram
volkoren couscous
125 milliliters
kokend water
1⁄2 lepel
verse koriander
1
gekookt ei

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten

Notities

Voedingswaardes:

Energie

556 kcal

Koolhydraten

57.4 gram

Eiwit

34.7 gram

Vet

19.4 gram

Waarvan verzadigd

5.5 gram

Vezels

10.1 gram

Zout

0.5 gram

Beschrijving

Een tajine is oorspronkelijk een aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in de Marokkaanse keuken is de tajine populair.

Instructies

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes in 5 minuten al omscheppend bruin. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de sperziebonen en champignons toe en pers de knoflook boven de pan uit. Bak de groenten 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn, de kaneel en het korianderzaad toe en breng het geheel op smaak met de cayennepeper en zout.
  2. Strooi de couscous in een ruime schaal en schenk er het kokend water op. Laat de couscous 5 minuten wellen en roer 'm los met een vork. Verdeel de couscous over de borden en schep de tajine erover. Hak de koriander fijn en strooi over de tajine. Serveer direct.
Fodmap ingevoerd: 
Nee

    Bel mij terug