Groentencouscous met gegrilde kip

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Maaltijd: 
Soort gerecht: 

Ingrediƫnten

100 gram
volkoren couscous
  snufje
zout
100 milliliters
kokend water
4 gram
basilicium
1 lepel
olijfolie
1 theelepel
citroensap
50 gram
courgette
1
tomaat
1⁄2 teen
knoflook
100 gram
Kipfilet

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten

Notities

Voedingswaardes:

Energie

461 kcal

Koolhydraten

27.4 gram

Eiwit

43 gram

Vet

19.3 gram

Waarvan verzadigd

4.5 gram

Vezels

3.8 gram

Zout

0.3 gram

Beschrijving

Couscous uitgesproken: is grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika. Van hiermee gemaakt deeg wordt in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta's worden gedroogd.

Instructies

  1. Doe de couscous in een ruime schaal en meng het zout erdoor. Schenk het kokende water erover en laat 4 min. wellen. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Klop een dressing van 3 el olie, het citroensap, de helft van het basilicum en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de courgette in halve plakjes en de tomaat in partjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de courgette 3 min. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Schep de tomaat erdoor en bak 5 min. op laag vuur.
  3. Doe de couscous met de rest van het basilicum erbij, schep om en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kip in plakken, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 6 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de couscous en kip over borden. Serveer met de basilicumdressing.
Fodmap ingevoerd: 
Nee

    Bel mij terug