Christine

PrintVerstuur per e-mail
Christine van Schie (1998) heeft in 2018 haar scriptie in opdracht van Voedingsadviesbureau De Winter geschreven. Met enthousiasme voltooide ze ook haar afsluitende stage van de opleiding Voeding en Diëtetiek in onze praktijk. 
Christine had het werk als dietist duidelijk in haar vingers. We zijn daarom heel blij dat Christine  inmiddels vast werkzaam is als diëtist bij Voedingsadviesbureau De Winter. Je komt haar tegen op de locaties in Hoofddorp, Katwijk en Heemstede.

Van stagiaire naar diëtist

In september 2018 ben ik van start gegaan met het schrijven van mijn scriptie “Optimalisatie van dieetzorg omtrent dysfagie bij meervoudige gehandicapten”. Dit heb ik gedaan in opdracht van Voedingsadviesbureau De Winter. Nadat ik deze succesvol heb afgerond, ben ik in januari 2019 begonnen met mij stage bij De Winter. In mijn stageperiode heb ik ontzettend veel geleerd van mijn collega’s in de praktijk! Iedere diëtist heeft haar eigen specialisatie of aandachtsgebied, wat maakt dat je samen met elkaar echt kwaliteit kunt bieden. Afgelopen zomer heb ik mijn studie afgerond en ben ik met veel plezier fulltime werkzaam als dietist in de praktijk.

Verbazingwekkend hoeveel je kunt doen met voeding

Op mijn spreekuur zie ik veel mensen die kampen met overgewicht, maar ook veel mensen die een te hoog cholesterol, bloeddruk of bloedsuiker hebben. Ik vind het erg leuk om deze doelgroep te begeleiden, omdat je zeker in deze gevallen veel met voeding kunt bereiken. Ik heb op mijn spreekuur bijvoorbeeld veel cliënten die door voedingsaanpassingen het medicatiegebruik voor deze problemen hebben kunnen verminderen of zelfs kunnen stoppen! Fijn om terug te zien dat je écht bent wat je eet!
Naast deze problematiek zie ik ook veel mensen die kampen met ondergewicht, door bijvoorbeeld COPD of een verminderde eetlust veroorzaakt door een ziektebeeld of bepaalde medicatie. Voor deze cliënten kan het erg lastig zijn om aan te komen in gewicht. Juist hierom geeft het zoveel voldoening als het lukt om het gewicht te laten stijgen en de cliënt kan aansterken!