Chocolade avocado taart met chocofrosting

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Maaltijd: 
Soort gerecht: 

Ingrediƫnten

3
avocado's
4
kleine eieren
3 lepels
cacao poeder
5 lepels
honing

Samenvatting

Opbrengst
personen
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd55 minuten

Notities

Voedingswaarde 1 persoon/ 1 taart puntje:

Energie

213,4 kcal

Koolhydraten

11,5 gram

Natrium

0.1 gram

Vezels

3,8 gram

Eiwit

4,5 gram

Vet

15,7 gram

Waarvan verzadigd

2,5 gram

Beschrijving

Een lekker zoet taartje van cacoa en avocado.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een kleine ronde taartvorm en bekleed met een stukje pakpapier. Laat het bakpapier niet weg, want de taart is nogal sticky in het begin.
  2. Mix het vruchtvlees van de avocado samen met de eieren, cacao en honing tot een egaal beslag. Proef even en voeg naar smaak nog wat honing toe. Schep het beslag in de vorm en strijk glad met de volle kant van een (vochtige) lepel.
  3. Zet de taart 40 minuten in de oven.
  4. Maak de frosting pas wanneer je de taart gaat eten. Mix het vruchtvlees van de avocado samen met honing en cacao. Smeer uit over de afgekoelde taart en garneer af met extra cacao nibs, perzik ed.
Fodmap ingevoerd: 
Nee

    Bel mij terug