Andijviestamppot met zoete aardappel en kalkoenfilet

PrintVerstuur per e-mail
Afbeelding recept: 
Maaltijd: 
Soort gerecht: 

Ingrediƫnten

250 gram
aardappel
10 gram
pijnboompitten
125 gram
kalkoenfilet a la minute
1⁄2 lepel
olijfolie
1⁄2
paprika
100 gram
fijngesneden andijvie

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten

Notities

Voedingswaardes:

Energie

509 kcal

Koolhydraten

56.4 gram

Eiwit

38 gram

Vet

12.5 gram

Waarvan verzadigd

2 gram

Vezels

9 gram

Zout

0.4 gram

Beschrijving

Een recept waarvoor je weining nodig hebt, maar nog steeds gezond en lekker.

Instructies

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze eventueel met wat zout in 10 min. gaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoenfilet met de olie en peper. Gril de kalkoen in 5 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Fodmap ingevoerd: 
Nee

    Bel mij terug